Košer kuchyně
Kuchyně, která je provozovaná Židovskou obcí Brno, splňuje veškerá pravidla rituální způsobilosti – kašrutu. Podle židovských rituálních pravidel – halachy – se zde připravují masité pokrmy, vyloučena jsou mléčná jídla. V kuchyni se smějí dále připravovat potraviny rostlinného původu, ryby a vejce. Veškeré potraviny podléhají přísnému dozoru a splňují pravidla kašrutu, na které dohlíží náboženský dohlížitel – mašgiach. Kašrut kuchyně obce je potvrzen brněnským rabínem.
Informace o provozu košer kuchyně poskytuje sekretariát obce,
tel. 544 509 622, secretary@zob.cz.
Další informace o košer v ČR najdete zde.
Židovské památky v Brně
Otevírací doba TIC ŽO Brno
Letní období (duben až říjen)
NE – ČT: 9 – 17 hod
PÁ: 9 – 16 hod
Zimní období (listopad až březen)
NE – ČT: 9 – 16 hod
PÁ: 9 – 15 hod